donderdag 17 april 2014

Een nieuw facet van het blog is het reclamebericht. Zeker voor studenten met examenstress biedt de inzending van Radomír Vales een prima remedie.

Reclame

Midden in het drukke stadsleven van Praag is de botanische tuin in Troja een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.
De Praagse botanische tuin (Botanická zahrada hlavního města Prahy) ligt aan de rand van het centrum van Praag. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten, een mediterrane en Japanse tuin, de nieuwe moderne Fata Morgana broeikas, Sint-Clarawijngaard (vinice sv. Kláry) en Sint-Clarakapel (kaple sv. Kláry) op de heuveltop met een uniek uitzichtterras. In totaal groeien er zo’n 15.000 plantensoorten op ruim 30 hectare.
De tuin is gevarieerd en heeft zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. De tuin nodigt uit tot wandelen, observeren, bloemen bekijken, kruiden ruiken, namen van planten opzoeken enz.
De botanische tuin is iedere dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Dit plantenparadijs is vanuit de stad eenvoudig met openbaar vervoer bereikbaar (lijn 112).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten